Maja Čančar

EXPERIENCED COACH

Sem osebna trenerka (certifikat IFPA 2. stopnja inštruktorica fitnesa, IFPA certifikat za prehransko svetovalko), Sebastjanova partnerka in ponosna mamica.

S fitnesom sem se prvič srečala v srednji šoli, a se mi je takrat zdelo, da je fitnes namenjen bolj moškim in “pumpanju mišic,” dekletom pa ostanejo večinoma nezasedene kardio naprave. Ko sem kasneje spoznala Sebastjana, sem se spet srečala s treningi in spremenila svoje mnenje, tako da se je leta 2011 začela moja nova izkušnja, ki traja in me zaznamuje še danes.

Sprva sem se treningov lotila iz običajnih razlogov;  kot vsako dekle v zgodnjih dvajsetih sem tudi sama želela izgledati bolje, imeti večjo zadnjico, čvrsto in oblikovano telo, tako imenovani TNZ pristop (trebuh, noge, zadnjica). Svet fitnesa me je s prvimi rezultati in spremembami, ki sem jih opazila tako na svojem telesu kot v počutju, vsako leto bolj privlačil, svoj vrhunec pa sem dosegla leta 2015, ko sem se s Sebastjanom udeležila dveh fitnes tekmovanj (Jagodina open in Maxximum open). Spoznala sem, da tekmovalni svet ni zame: strog način prehranjevanja, veliko odkrekanj in garaški treningi v času, ko se pripravljaš na tekmovanje, da izgledaš najbolje, a takega ritma v vsakdanjem svetu dolgoročno ni mogoče obdržati, saj je zelo stresen.

Leto kasneje sem zanosila in si privoščila marsikatero pregreho pri prehrani, a so mi odkrili nosečniški diabetes, zato sem morala biti pazljivejša pri izbiri hrane. S to izkušnjo sem spoznala, kako zdrava prehrana in telesna dejavnost  ugodno spremljata nosečnost, saj sem se počutila odlično in polna eneregije. Tudi porod je minil lažje, hitreje in brez večjih zapletov. O tematiki sem začela raziskovati in brati ter se udeleževati praktičnih seminarjev o pre- in poporodni vadbi.

Pri svojem delu sem spoznala, da za spremembo v življenju in življenjskem slogu niso potrebna stroga pravila, napisana na papirju, bodisi v obliki jedilnika bodisi v obliki časovno omejenih programov treninga, temveč nenehno in postopno spoznavanje in popravljanje napak.

Dobro vem, da si že slišala za veliko različnih prehranjevalnih načinov, da veš, katera hrana te ovira na poti do cilja in najbrž si že nekajkrat poskušala doseči željeno postavo, a vse to brez pravega in končnega uspeha. Sprašuješ se, kako lahko vse to vem. Enostavno – tudi sama sem že bila na tvojem mestu, zato ti lahko tudi pomagam.

Naroči se na posvet

Ne glede na to ali želiš shujšati ali pridobit na mišični masi si lahko rezerviraš svoj brezplačni posvet. Pošlji nam nekaj podatkov o sebi in povabili te bomo na kavico ob kateri bomo poklepetali o tvojim željah in ciljih.

logo-04

Vsa vsebina člankov vključno s slikami na tej spletni strani je predmet avtorske zaščite in drugih oblik zaščite intelektualne lastnine, v mejah veljavnih predpisov.